به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، براساس سنت بودیسم تبتی که قرنها از آن می گذرد جستجوی تناسخ رهبر معنوی یا لاما، از جمله دالایی لاما و پنچن لاما پس از مرگ رهبران از سوی راهبان تبت پیگیری می شود.
دالایی لاما که در ژاپن به سر می برد دیروز سه شنبه 29 آبان اعلام کرد: مردم تبت از جانشینی که پس از مرگ من از سوی چین انتخاب شود حمایت نمی کنند. اگر مردم تبت بخواهند نظام دالایی لامایی را حفظ کنند، یکی از راه حلها انتخاب دالایی لاما، آن هم در زمان حیات من است.
رهبر معزول شده تبت مقامات چین را به آزار راهبان و شهروندان تبتی متهم و روابط منطقه با دولت چین را طی سالهای اخیر پرتنش تر از همیشه توصیف کرد.
قانون جدید چین که ماه سپتامبر اجرایی شد تأکید می کند تمام انتصابهای لاماهای آینده مربوط به بودیسم تبتی باید از تصدیق دولتی برخوردار باشند که این امر از نفوذ منابع خارجی در فرآیند انتخاب جلوگیری می کند.
قانون دولت چین این نگرانی را میان تبتی ها به وجود آورد که دولت مرکزی پس از مرگ دالایی لامای چهاردهم، رهبری طرفدار پکن برای آنها انتخاب کند.
چین از زمانی که نیروهای کمونیست آن در سال 1951 تبت را اشغال کرد با رویکرد سرکوبی با تبتی ها رفتار و دالایی لاما را به جدایی طلبی متهم می کند.
دولت مغزول شده تبت که پس از سال 1959 به دنبال قیام ناموفق دالایی لاما در دارمسالا، هندوستان به سر می برد این قانون چین را به عنوان تلاشی برای سرکوبی فرهنگی دینی این منطقه هیمالیایی تلقی می کند.
در سال 1995، دالایی لاما پسر 6 ساله ای را به عنوان یازدهمین پنچن لاما، دومین مقام عالی مرتبه در سلسله مراتب بودیسم تبتی پس از دالایی لاما انتخاب کرد، اما از این انتخاب مدت اندکی گذشت، چرا که از آن زمان تاکنون هیچ کس آنها را ندیده است. دولت کمونیست چین به جای آن پنچن لامای خود را منصوب کرد.
نظر شما